Doelgroep:
De opleiding is bestemd voor personeel dat als flight crew (‘cockpit’bemanningsleden)verantwoordelijk is voor de planning, belading en het vervoer van gevaarlijke stoffen aan boord van luchtvaartuigen oftewel de pilot in command en de meevliegende loadmasters. De opleiding is in overeenstemming met IATA DGR – sectie 1.5 en in overeenstemming met functie 7.7 in IATA Dangerous Goods Training Guidance.

De opleiding maakte voorheen onderdeel uit van de DG opleiding Categorie 10. De Cat 10 is opgesplitst in 7.6 loadplanners en loadmaster on the ground, 7.7 flight crew en loadmaster on bord, 7.8 flight operations en flight dispatchers.

De belangrijkste onderwerpen die tijdens deze cursus aan bod komen zijn:

  • de basisbegrippen van het vervoer van gevaarlijke stoffen door de lucht;
  • het herkennen van gevaarlijke stoffen (labels en etikettering);
  • beheer van gevaarlijke goederen voor en tijdens de vlucht;
  • kennis van de inhoud en interpretatie van de Notification to Captain (de NOTOC)

IATA categorie: 7.7

Taal: Nederlands.

Dauer der Schulung:

  • Gemiddeld 1,5 uur

Toelatingseisen: deze cursus kent geen toelatingseisen, anders dan een redelijke beheersing van de Nederlandse taal.

De prijs voor deze opleiding is € 95,- excl. btw per persoon. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt de cursist een certificaat.

Geldigheidstermijn: 24 maanden.

Wettelijke grondslag:
Deze opleiding is ontwikkeld door PMT en gebaseerd op de opleidingseisen van de ICAO Technical Instructions for the Safe Transport of Dangerous Goods by Air en de IATA Dangerous Goods Regulations.

PMT is een door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en de International Air Transport Association (IATA) erkend opleidings- en exameninstituut. Tevens is PMT door IATA gecertificeerd als CBTA provider.

PMT verzorgt deze opleiding ook klassikaal als “in-company” (bij u op locatie). Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden laat het ons dan weten via info@pmt-aviation.com.

Informationen anfordern

Informationen anfordern

Kontaktformular Bestellbutton Training ohne Sprache (#31)