Doel: Deelnemers die met succes deel hebben genomen aan de cursus Cargodoor Handling dienen periodiek elke 6 maanden aan deze herhalingscursus deel te nemen. Deelnemers bekend maken met vrachtdeuren en laadruimtes van verschillende vliegtuigtypes. Op verzoek kan de cursus uitgebreid worden met een praktijktraining  gericht opzet zelfstandig laden en te lossen van een Boeing 747. De cursist is in staat zelfstandig een ‘in-plane’ systeem te bedienen.

 

Doelgroep: de training is bestemd voor personeel dat belast is met Luchttransport en die eerder met succes de basisopleiding cargo door hebben gevolgd.

Vooropleiding: MBO 1 niveau.

Opleidingsniveau: MBO 2.

Cursusinhoud: het accent ligt op de vliegtuigtypes Boeing en Airbus, aangevuld met andere, niet regelmatige bezoekers (vliegtuigen), van militaire vliegvelden in Nederland.

Te behandelen onderwerpen:

  • Openen en sluiten van vrachtdeuren van de vliegtuigtypen Boeing 747, lower deck en main deck, Airbus en Boeing 737 zullen hierbij aan de orde komen.
  • Algemene veiligheidsaspecten, toegang, gedrag- en verkeersregels op het platform;
  • openen en sluiten van diverse bellydeuren van de Boeing en Airbus;
  • specifieke eigenschappen van de diverse laadruimtes;
  • laad- en losprocedures;

Uitbreiding cursusinhoud: De herhalingstraining van het uitgebreide deel in-plane systemen kan door middel van Computer Based Training (CBT) worden uitgevoerd. De CBT bestaat uit een driedimensionaal interactief programma waarin het mogelijk is om de loader te testen en te plaatsen, deuren te openen en te sluiten, door het ruim te lopen, locks te manipuleren, pallets en containers te laden, zoals dat in de werkelijkheid ook gebeurt.

Geldigheidsduur certificaat is 6 maanden.

Voertaal tijdens de training is Nederlands.

Cursusgroep: aantal deelnemers per groep is maximaal 2 personen.

Cursusduur: herhaling basiscursus 1 dagdeel, herhaling uitbreiding met in-lane praktijk middels CBT  additioneel tussen de 2 en 4 uur.   

 

informatie aanvragen