Luchthavenbenodigdheden zijn goederen die op de luchthaven gebruikt worden ten comfort van de crew en passagiers. Te denken valt aan goederen die tijdens het verblijf op de luchthaven gebruikt, verkocht of geconsumeerd kunnen worden, bijvoorbeeld Tax Free goederen.

Doelgroep:

De opleiding herhaling Medewerker luchthaven benodigdheden is bestemd voor diegene die een geldig certificaat Medewerker luchthaven benodigdheden heeft en onbegeleide toegang heeft tot luchthaven benodigdheden, waarop de wettelijk vereiste beveiligingscontroles zijn uitgevoerd of betrokken zijn bij het vervoer en/of de behandeling daarvan.

Taal: Nederlands

Duur van de opleiding:

  • 1-2 uur

Toelatingseisen:

De cursist moet in het bezit zijn van een geldig certificaat Medewerker luchthaven benodigdheden. Een andere opleiding is niet nodig.

De cursisten moeten ook in bezit zijn van een geldige Nederlandse VOG of VGB en ID. De afgiftedatum van de VOG of VGB wordt door PMT opgevraagd bij de inschrijving.

De prijs voor deze opleiding is € 27,50 per persoon (excl. btw)

Duur van de opleiding:

Deze E-learning bestaat uit een aantal modules en neemt ongeveer 1-2 uur in beslag. De opleiding wordt afgesloten met een korte test.

De E-learning is waar mogelijk interactief, voorzien van afbeeldingen en een voice-over waardoor de uitleg goed te volgen is. Desgewenst kan de opleiding op elk moment worden onderbroken. Als de opleiding daarna opnieuw wordt gestart, gaat deze verder op het punt waar men gebleven is.

Omschrijving:

Bij een positieve uitslag van het examen ontvangt u het certificaat Medewerker Luchthaven benodigdheden en mag u controles uitvoeren op de luchthaven benodigdheden bij een Bekend Leverancier Luchthavenbenodigdheden.

PMT verzorgd deze opleiding in-company (bij u op locatie) maar ook als E-learning. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden laat het ons dan weten via info@pmt-aviation.com.

Om deze opleiding te mogen verzorgen moet het opleidingsinstituut en het opleidingsprogramma aan een aantal strenge eisen voldoen, gesteld door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Op de naleving van deze eisen wordt door de KMar Schiphol toezicht gehouden.

Leerplan:

  • Nederlandse luchtvaartwet en Europese regelgeving
  • Achtergrond terrorisme
  • Herkenning van sabotage en manipulatie en het voorkomen daarvan
  • Belang van de ketenveiligheid, rol van de Koninklijke Marechaussee en het ministerie van Justitie en Veiligheid
  • Taken,  bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de bij de Bekend leverancier vluchtbenodigdheden betrokken organisaties en personen.

Certificering:

De opleiding wordt afgesloten met een test. Bij een slagingspercentage van 70% of hoger ontvangt men een certificaat.

Geldigheidstermijn: 12 maanden

Competenties:

Verworven competenties volgens NTBB:

  • C2 De medewerker kent de mogelijkheden van terrorisme via luchtvracht, vluchtbenodigdheden en luchthavenbenodigdheden.
  • C3 De medewerker heeft goede kennis van de verschillende maatregelen om terrorisme via luchtvracht, vluchtbenodigdheden of luchthavenbenodigdheden tegen te gaan en hun onderlinge samenhang.
  • C4 De medewerker heeft kennis van de relevante wettelijke vereisten, van de organisatie van de overheid en van de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de bij de beveiliging van luchtvracht betrokken organisaties.

Wettelijke grondslag: Deze door PMT ontwikkelde opleiding is gebaseerd op de opleidingseisen in het Nationaal Trainingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart.

Informatie aanvragen

Contact Form Training nl,en (#4)