PMT Aviation dangerous goods

DANGEROUS GOODS

Sinds 12 augustus 2014 is PMT in het bezit van de door de overheid afgegeven ‘E-status’. Deze status biedt gespecialiseerde bedrijven de mogelijkheid om te handelen uit naam van derden als het gaat om zendingen gevaarlijke stoffen. Hierbij nemen wij, bij transport van gevaarlijke stoffen door de lucht, over de weg of over zee, alle relevante wettelijke verantwoordelijkheden van de afzender over. Dit betreft onder meer:

  • het verpakken en ompakken;
  • het documenteren;
  • het controleren;
  • acceptatiechecks.

Naast deze werkzaamheden adviseert en begeleidt PMT bedrijven die de A/B of E Erkenning willen verkrijgen, of werken we als externe ADR Veiligheidsadviseur of Stralingsdeskundige (zowel stralingsdeskundige niveau 5 als niveau 3).

Kwaliteit
PMT staat voor kwaliteit. Onze specialisten zorgen ervoor dat alle zendingen gevaarlijke stoffen correct worden behandeld, verpakt, gemerkt, geëtiketteerd en gedocumenteerd, conform de geldende wettelijke regels. PMT heeft de policy dat alle zendingen een dubbele controle ondergaan voor ze de deur uit gaan. PMT heeft ook de status ‘erkend agent’, wat betekent dat wij de veilige keten gesloten kunnen houden.

One stop shop
In ons warehouse op Schiphol-Rijk kunnen wij niet veilig aangeleverde zendingen screenen conform de regelgeving, zowel met een ultramoderne X-Ray als door middel van de inzet van explosieven speurhonden. Doet u het verzenden en documenteren van gevaarlijke stoffen liever zelf, dan hebben we talrijke trainingen op het gebied van Dangerous Goods voor u klaar staan. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan vervoer (IATA, ADR, IMDG, radioactief) en opslag van gevaarlijke stoffen (PGS15). Veel trainingen worden door ons ook aanboden in de vorm van e-learning.

Test je DG Kennis!