Nieuwsbrief Mei 2021

Virtuele en klassikale trainingen
In de afgelopen maanden hebben wij veel cursussen virtueel en/of klassikaal verzorgd. Zoals u wellicht heeft opgemerkt, worden de meerdaagse cursussen weer enkel klassikaal aangeboden. Met de geldende maatregelen kunnen wij in onze klaslokalen maximaal 12 cursisten laten plaatsnemen, zodat wij 1,5 meter afstand tussen de cursisten kunnen waarborgen. Dit heeft wel als gevolg dat onze trainingen sneller volgeboekt zijn dan normaal.

Onze cursus Medewerker Luchtvracht hebben wij de afgelopen periode enkel virtueel aangeboden. Vanaf half mei verzorgen wij deze cursus ook weer een aantal keren per maand klassikaal (bij ons op locatie).

De virtuele cursussen zullen echter nog niet op korte termijn verdwijnen, de klassikale variant is enkel een toevoeging op ons bestaande aanbod.

Beide varianten van de cursus Medewerker Luchtvracht zijn in ons opleidingsportaal terug te vinden via Cursusplanner > Cursusaanbod > Schrijf in voor een OI cursus: Security. Het beschikbare aanbod voor de klassikale variant of de virtuele variant is terug te vinden onder Basis Medewerker Luchtvracht of Basis Medewerker Luchtvracht – Virtueel.

IATA opleidingen / ADR gevaarlijke stoffen over de weg
Ook vanwege de grote belangstelling voor IATA opleidingen (IATA cat 6 en de herhaling IATA cat 6), hebben wij besloten om deze IATA opleidingen aan te gaan bieden in Eindhoven op de locatie Bond Eindhoven te  Luchthavenweg 81.

Hou onze website voor de open inschrijvingen in Eindhoven in de gaten, of neem contact met ons op.

PMT heeft al enige tijd de nieuwe e-learning JUNIOR MEDEWERKER ADR (E-LEARNING) beschikbaar!

Tijdens deze online opleiding krijgt de cursist een globaal overzicht van de wet en regelgeving op het gebied van het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg.

In veel magazijnen worden Gevaarlijke Stoffen – Dangerous Goods (DG) opgeslagen. Dit brengt een veiligheidsrisico mee voor de werknemers op die locaties. Hiernaast is er een risico voor het milieu.

Om deze reden is het noodzakelijk, dat werknemers die regelmatig werken of omgaan met gevaarlijke stoffen, een vakopleiding volgen bij een deskundig opleidingsinstituut. Behalve dat het noodzakelijk is, is het ook een wettelijke verplichting. Deze is vastgelegd in de Awareness Dangerous Goods (ADR) overeenkomst hoofdstuk 1.3.
Ook heeft PMT een combinatie e-learning van de bewustwording IATA en ADR!

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze online training voor u en voor uw personeel, neem contact op met ons en vraag naar de mogelijkheden.

 ADR trainingen
PMT heeft het voornemen om zich naast trainingen voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen door de lucht, zich ook meer te richten op het vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg (ADR).

De ADR basis en de ADR verzender (klassikaal bij ons of op locatie) behoren tot de mogelijkheden. Mocht u hier interesse in hebben, neem dan gerust contact met ons op.

IATA Radio-actief training

Vanwege omstandigheden heeft PMT besloten om de geplande radio-actief training van 14 en 15 juni te verplaatsen. De training (open inschrijving) staat nu gepland op 8 en 9 juli.

Vanwege de verplaatsing zullen wij de cursisten voor deze training een speciale lunch aanbieden! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij en schijf u in!

Consultancy (Security)

PMT heeft sinds kort een aantal nieuwe consultants. Deze consultants kunnen u bedienen met advies op uiteenlopende terreinen. Een veelgebruikte ondersteuning is de externe beveiligingsadviseur (BAL).

Deze consultants kunnen u ondersteuning bieden bij het aanvragen van de status ‘bekende afzender’ of ‘erkend agent’. Na het verwerven van deze status (of u heeft deze status al) kunnen wij als externe BAL uw extra paar ogen en handen zijn, en ervoor zorgen dat het bedrijf aan de wettelijke eisen blijft voldoen. Tevens zijn er een aantal bedrijven die wel zelf een BAL hebben, maar toch van onze diensten gebruik maken. Zo wordt voorkomen dat men bij ziekte of vakantie onthand raakt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het e-mailadres: consultancy@pmt-aviation.com

 PMT-Aviation en het Chemische Logistiek Magazine

Vanaf dit jaar zijn PMT-Aviation en het Chemische Logistiek Magazine een samenwerking aangegaan.

Wij zijn blij dat wij als specialistisch bedrijf op het gebied van het vervoer van gevaarlijke stoffen door de lucht, meerdere malen per jaar een bijdrage mogen leveren aan dit vakgerichte magazine.
Het Chemische Logistiek Magazine komt 4 keer per jaar uit, waarvan 1 keer een papieren druk en de andere 3 keer digitaal. www.chemische-logistiek.nl

In het vertrouwen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Voor vragen, opmerkingen en suggesties:

PMT Aviation Hoofdkantoor

Tel: +31(0)20 31 63 861
info@pmt-aviation.com

PMT Training

Tupolevlaan 41-63
1119 NW Schiphol-Rijk

Tel: +31(0)20 65 37 133
opleiden@pmt-aviation.com

 PMT Aviation Security, Explosive Detection, Dangerous Goods

Tupolevlaan 32
1119 NZ Schiphol-Rijk

Tel: +31(0)20 65 31 133
duty@pmt-aviation.com – Aviation Security
ops@pmt-aviation.com – Explosive Detection

Tel: +31(0)20 21 95 911
dg@pmt-aviation.com – Dangerous Goods