Gradska Sigurnost en PMT Security slaan de handen ineen

PMT Aviation tekent samenwerkingsovereenkomst met het Kroatische beveiligingsbedrijf Gradska Sigurnost. Dit Kroatische beveiligingsbedrijf is in 1997 opgericht door Mr. Šimac sr. In 2010 is het roer overgenomen door zijn zoon Hrvoje Šimac en is Gradska uitgegroeid tot een allround beveiligingsbedrijf met ruim 200 medewerkers. Door de toetreding van Kroatië tot de Europese Unie in 2014 was het beveiligen van de luchthavens niet langer een uitvoerende taak van de overheid, maar werden deze werkzaamheden, net als in Nederland uitbesteed aan het bedrijfsleven. Sinds die tijd is Gradska Sigurnost de vaste keus van de luchthavens Split, Zadar Airport en de luchthaven op het eiland Brac voor de volledige beveiliging van de luchthavens. Graska Sigurnost voert dezelfde operationele taken uit als PMT Aviation op Maastricht Airport: het controleren van passagiers, hand- en ruimbagage, voertuigen, surveillance, toegangscontrole etc.

En net als PMT beschikt ook Gradska Sigurnost over haar eigen opleidingscentrum en verzorgt de Basic Aviation Security Training voor haar eigen medewerkers in Kroatië.

Met zoveel gelijkenis kon een verdere samenwerking niet uitblijven. Binnenkort worden de eerste Kroatische geleiders gecertificeerd als EDD-geleiders en kunnen we gezamenlijk in Kroatië niet alleen de vracht maar ook de ruimbagage aan de noodzakelijke beveiligingsonderzoeken onderwerpen.

Op de foto:

Hrvoje Šimac en Dick Meijaard tekenen de samenwerkingsovereenkomst tussen GRADSKA SIGURNOST en PMT AVIATION.